Cirkelbus in het nieuws

Allemaal geslaagd! De rijvaardigheid van de chauffeurs van de Cirkelbus is perfect! Foto: Henri Schrama

Opfriscursus rijvaardigheid voor chauffeurs Cirkelbus (9 en 23 september 2023)

Al meer dan dertig jaar verzorgt de Cirkelbus vervoer op maat voor oudere dorpsgenoten binnen de gemeentegrenzen van Voorschoten. Zo’n zeventig vrijwillige bestuurders, begeleiders en planners zorgen ervoor dat de vier zevenpersoonsbusjes van maandag tot en met vrijdag Voorschotenaren op hun plek van bestemming brengen. 

Op 9 en 23 september volgden alle chauffeurs een opfriscursus rijvaardigheid, georganiseerd in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. De opfriscursus rijvaardigheid omvat meerdere onderdelen. Voor aanvang van de cursus moesten alle chauffeurs hun ogen laten testen en konden daarvoor terecht bij Bentley Opticiens en Optiek Terhorst in de Schoolstraat. In Buurthuis De Boschbloem werden de opfriscursussen gehouden.  “Ik was verbaasd en verrast over de professionele aanpak van deze opfriscursus”, vertelt Rob van Hilten, vanaf januari 2023 chauffeur op de Cirkelbus, “en ofschoon ik eigenlijk geen twijfel had over mijn rijvaardigheid, is het toch prettig wanneer dit officieel bevestigd wordt.”

Reactietest, proefrit en verkeersregelupdate
“Allereerst werd onze reactiesnelheid getest,” vervolgt Rob, “door op een rempedaal te trappen wanneer je op een beeldscherm het woord ‘stop’ voorbij zag komen. En dat binnen 60/100e van een seconde!

Vervolgens maakten we onder toezicht van een instructeur van VVN een rit door Voorschoten waarbij we uiteraard diverse kruispunten, rotondes en snelheidsdrempels van Voorschoten aandeden.

Abonnees kunnen met een gerust hart de Cirkelbus bellen 

Als afsluiter kregen we een update van verkeersregels en dat was uitermate handig, zeker gezien de enorme toename van e-bikes in het verkeer. Alle deelnemers hebben de opfriscursus goed doorlopen, dus onze abonnees kunnen nog steeds met een gerust hart de Cirkelbus bellen om naar de supermarkt, de VOV, de fysiotherapeut of naar vrienden en familie gebracht te worden.”

Wilt u gebruik maken van de service van de Cirkelbus of wil je toetreden tot de enthousiaste groep van vrijwilligers? Bel dan naar 071 – 562 2267 of stuur een mailtje naar secretariaat@cirkelbus.nl.


Naar de bollen!

foto: Rob van Hilten

Op Paaszaterdag 8 april organiseerde de Cirkelbus Voorschoten een toertocht door de bollenvelden tussen Voorschoten en Noordwijkerhout. Twintig abonnees van de Cirkelbus genoten zichtbaar van de prachtige kleuren en geuren van de bollenvelden. De toertocht werd passend en smaakvol afgesloten met koffie en gebak.

De deelnemers hadden zich in de voorafgaande week via intekenlijsten in de busjes voor de tourtocht opgegeven. Al op maandag waren alle beschikbare plaatsen bezet, genoeg reden om de bollentocht te herhalen!

Narcissen, hyacinten en paaseitjes
Nadat alle deelnemers thuis waren opgehaald, vertrokken de drie busjes vanaf Buurthuis de Boschbloem voor een tocht door de bollenvelden tussen Wassenaar, Rijnsburg, Katwijk, Noordwijk en Noordwijkerhout. Onderweg genoten de inzittenden van de paaseitjes van Bakkerij Verhoog en stopten de busjes bij de bollenvelden zodat de deelnemers extra konden genieten van de kleuren van de narcissen en vooral de geur van de hyacinten. De tulpenvelden waren nu nog niet volledig in bloei, maar dat zal in de komende weken snel veranderen.

Koffie en gebak
Zo’n gezellige tocht maakt hongerig en dorstig. Daarom werd de tocht afgesloten met heerlijke koffie en gebak bij Van der Valk Haagsche Schouw. Daarna werd iedereen weer netjes thuisgebracht.


Op zaterdag 15 april 2023 is er wederom een toertocht gereden naar de bollenvelden, dit keer met 11 abonnees. Bij een tulpenveld in Noordwijk werd deze foto gemaakt. Ook deze rit werd weer afgesloten met koffie en gebak bij Vander Valk Haagsche Schouw.

Meer foto’s van de bollenritten deze zijn gemaakt op
zaterdag 8 april, zaterdag 15 april en zondag 23 april


Donderdag 2 maart 2023 was de Cirkelbus op bezoek bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Voorschoten.

donderdag 2 maart 2023 (klik op foto voor vergroting)

In de Voorschotense Krant november 2022

De burgemeester reed een ochtend mee met de Cirkelbus (klik op foto voor vergroting)

” De abonnees van de Cirkelbus keken onlangs behoorlijk op.
De bijrijder was niemand minder dan burgemeester Nadine Stemerdink”


In Groot Voorschoten 2 december 2022

Laat je rijden met de Cirkelbus